Język: PL | EN Czcionka: A A+ A + + Kontrast: Kontast Kontast Kontast Kontast
Webinarium "RODO w spółce giełdowej"
Termin:

02.06.2020

Miejsce:

online

Program:

Udział:

Online

Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych oraz kancelaria Chabasiewicz Kowalska i Partnerzy mieli przyjemność zaprosić na webinarium "RODO w spółce giełdowej", które odbyło się 2 czerwca 2020 roku w godz. 11:00-12:25.

  • Prowadzenie list wymaganych regulacjami giełdowymi (pozyskiwanie informacji, obowiązki wobec osób na listach, ochrona informacji)
  • Organizacja WZA a ochrona danych osobowych (zakres danych osobowych związanych z organizacją WZA, zasady udostępnienia danych, specyfika ochrony danych z WZA w kontekście epidemii, specyfika e-WZA, usuwanie danych po walnym)
  • Dane dotyczące (podejrzeń) zachorowań (obowiązki w zakresie gromadzenia takich danych, komu i na jakiej podstawie można te dane udostępniać, zachorowania a informacja poufna)
  • Praktyka stosowania regulacji (najczęstsze błędy, identyfikacja i minimalizacja zagrożeń, podejście UODO)

Dodatkowe informacje

DLACZEGO WARTO WZIĄĆ UDZIAŁ?

  • Przydatne case studies
  • Omówienie najważniejszych wyzwań związanych z epidemią
  • Topowe grono eksperckie
  • Możliwość zadawania pytań Prelegentom podczas webinarium


Wydarzenie skierowane było do Biur Zarządów, działów administracji, działów prawnych, a także osób odpowiedzialnych w spółce za przetwarzanie danych osobowych oraz organizację WZA.

Zaświadczenie

Zaświadczenia potwierdzające udział w szkoleniu, ze wskazaniem czasu trwania wydarzenia, wystawiane będą na prośbę uczestnika, według procedury. Zobacz więcej
11:00 - 11:05
Otwarcie

11:05 - 11:25
Prowadzenie list wymaganych regulacjami giełdowymi
  • Pozyskiwanie informacji
  • Obowiązki wobec osób na listach
  • Ochrona informacji
Magdalena Raczek-Kołodyńska Wiceprezes Zarządu, Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych
Agata Kowalska Radca Prawny, Partner Zarządzający, Chabasiewicz Kowalska i Partnerzy
11:25 - 11:45
Organizacja WZA a ochrona danych osobowych
  • Zakres danych osobowych związanych z organizacją WZA
  • Zasady udostępnienia danych
  • Specyfika ochrony danych z WZA w kontekście epidemii
  • Specyfika e-WZA
  • Usuwanie danych po walnym
dr Mirosław Kachniewski Prezes Zarządu, Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych
Joanna Toruniewska Radca Prawny, Of Counsel, Chabasiewicz Kowalska i Partnerzy
11:45 - 12:05
Dane dotyczące (podejrzeń) zachorowań
  • Obowiązki w zakresie gromadzenia takich danych
  • Komu i na jakiej podstawie można te dane udostępniać
  • Zachorowania a informacja poufna
Magdalena Raczek-Kołodyńska Wiceprezes Zarządu, Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych
Joanna Toruniewska Radca Prawny, Of Counsel, Chabasiewicz Kowalska i Partnerzy
12:05 - 12:25
Praktyka stosowania regulacji
  • Najczęstsze błędy
  • Identyfikacja i minimalizacja zagrożeń
  • Podejście UODO
dr Mirosław Kachniewski Prezes Zarządu, Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych
Agata Kowalska Radca Prawny, Partner Zarządzający, Chabasiewicz Kowalska i Partnerzy
Zdjecie prelegenta Magdalena Raczek-Kołodyńska

Wiceprezes Zarządu, Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych

Zdjecie prelegenta Agata Kowalska

Radca Prawny, Partner Zarządzający, Chabasiewicz Kowalska i Partnerzy

Zdjecie prelegenta dr Mirosław Kachniewski

Prezes Zarządu, Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych

Zdjecie prelegenta Joanna Toruniewska

Radca Prawny, Of Counsel, Chabasiewicz Kowalska i Partnerzy

Organizatorzy
Patroni Medialni

Agata Bednarczyk
Kontakt ws. Wydarzenia

Agata Bednarczyk

Manager ds. Konferencji
Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych

tel.: 501 188 438

e-mail: agata.bednarczyk@seg.org.pl

Magdalena Cieciura
Kontakt ws. Członkostwa w SEG

Magdalena Cieciura

Specjalista ds. Współpracy z Emitentem
Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych

tel.: 512 588 425

e-mail: magdalena.cieciura@seg.org.pl

Data aktualizacji: 2021-07-01

Zobacz również:

Szybkie menu