Język: PL | EN Czcionka: A A+ A + + Kontrast: Kontast Kontast Kontast Kontast
Wieczór Klubowy od kuchni
Termin:

23.01.2008

Miejsce:

Warszawski hotel Rialto

Program:

Program dostępny wkrótce

Udział:

Fizycznie

Na pierwsze spotkanie, które 23 stycznia 2008 otworzyło cykl Wieczorów Klubowych SEG,  członkowie Stowarzyszenia zostali zaproszeni na wspólne gotowanie do Akademii Kurta Schellera.

Była sałatka pietruszkowa, tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym, medalion wołowy z sosem balsamico, filet z sandacza po kajeńsku i mus czekoladowy. Było też wiele zabawy, gdy uczestnicy spotkania rozwijali swe umiejętności kulinarne, ale i wprawiali się w serwowaniu potraw.

Akademia Kurta Schellera istnieje od 2002 roku. Promuje dobrą kuchnię z całego świata, zachęcając uczestników do rozwijania ukrytych talentów kulinarnych.

Kolejny wieczór Klubowy SEG – już 20 lutego. Jego charakter i miejsce na razie jeszcze pozostają tajemnicą, jednak już teraz możemy zapewnić, że atrakcji będzie pod dostatkiem. Szczegóły – już wkrótce w zaproszeniach przesyłanych do spółek członkowskich.

Dodatkowe Informacje

Goście, nim zasiedli do stołu, wspólnie przygotowywali posiłek pod okiem Kurta Schellera, szefa kuchni warszawskiego hotelu Rialto

Własnoręcznie przygotowana kolacja smakowała wyśmienicie, a rozmowy przy kieliszku dobrego wina pochłonęły uczestników na dobrych kilka godzin

Odbierając z rąk Mistrza dyplomy, uczestnicy wydawali się bardzo zadowoleni z wieczoru, chwaląc zarówno pomysł na cykl, jak i formułę pierwszego spotkania

Jak zostać członkiem SEG?

Data aktualizacji: 2021-07-12

Zobacz również:

Szybkie menu