Na pierwsze spotkanie, które 23 stycznia 2008 otworzyło cykl Wieczorów Klubowych SEG, członkowie Stowarzyszenia zostali zaproszeni na wspólne gotowanie do Akademii Kurta Schellera.
Była sałatka pietruszkowa, tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym, medalion wołowy z sosem balsamico, filet z sandacza po kajeńsku i mus czekoladowy. Było też wiele zabawy, gdy uczestnicy spotkania rozwijali swe umiejętności kulinarne, ale i wprawiali się w serwowaniu potraw.
Akademia Kurta Schellera istnieje od 2002 roku. Promuje dobrą kuchnię z całego świata, zachęcając uczestników do rozwijania ukrytych talentów kulinarnych.
Kolejny wieczór Klubowy SEG – już 20 lutego. Jego charakter i miejsce na razie jeszcze pozostają tajemnicą, jednak już teraz możemy zapewnić, że atrakcji będzie pod dostatkiem. Szczegóły – już wkrótce w zaproszeniach przesyłanych do spółek członkowskich.
Dodatkowe Informacje
Goście, nim zasiedli do stołu, wspólnie przygotowywali posiłek pod okiem Kurta Schellera, szefa kuchni warszawskiego hotelu Rialto
Własnoręcznie przygotowana kolacja smakowała wyśmienicie, a rozmowy przy kieliszku dobrego wina pochłonęły uczestników na dobrych kilka godzin
Odbierając z rąk Mistrza dyplomy, uczestnicy wydawali się bardzo zadowoleni z wieczoru, chwaląc zarówno pomysł na cykl, jak i formułę pierwszego spotkania
Jak zostać członkiem SEG?