Wieczór Klubowy od kuchni

Na pierwsze spotkanie, które 23 stycznia 2008 otworzyło cykl Wieczorów Klubowych SEG,  członkowie Stowarzyszenia zostali zaproszeni na wspólne gotowanie do Akademii Kurta Schellera.

Goście, nim zasiedli do stołu, wspólnie przygotowywali posiłek pod okiem Kurta Schellera, szefa kuchni warszawskiego hotelu Rialto

Była sałatka pietruszkowa, tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym, medalion wołowy z sosem balsamico, filet z sandacza po kajeńsku i mus czekoladowy. Było też wiele zabawy, gdy uczestnicy spotkania rozwijali swe umiejętności kulinarne, ale i wprawiali się w serwowaniu potraw.

Własnoręcznie przygotowana kolacja smakowała wyśmienicie, a rozmowy przy kieliszku dobrego wina pochłonęły uczestników na dobrych kilka godzin

Odbierając z rąk Mistrza dyplomy, uczestnicy wydawali się bardzo zadowoleni z wieczoru, chwaląc zarówno pomysł na cykl, jak i formułę pierwszego spotkania

Akademia Kurta Schellera istnieje od 2002 roku. Promuje dobrą kuchnię z całego świata, zachęcając uczestników do rozwijania ukrytych talentów kulinarnych.

Kolejny wieczór Klubowy SEG – już 20 lutego. Jego charakter i miejsce na razie jeszcze pozostają tajemnicą, jednak już teraz możemy zapewnić, że atrakcji będzie pod dostatkiem. Szczegóły – już wkrótce w zaproszeniach przesyłanych do spółek członkowskich.

Jak zostać członkiem SEG

Zdjęcia dla wydarzeń: 
Ostatnia aktualizacja 07/01/2014
Podziel Się