The Best Annual Report 2016 - wydłużenie terminu zgłoszeń

Patronaty SEG
01/08/2017

irip_logo.jpgrr_2016.jpg

W związku z bardzo dużym zainteresowaniem tegoroczną edycją konkursu The Best Annual Report informujemy, że termin składania zgłoszeń i przesyłania raportów został wydłużony do 4-go sierpnia.

Już po raz dwunasty Instytut Rachunkowości i Podatków ogłasza kolejną edycję tego konkursu. Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych jest patronem konkursu.

Celem tego przedsięwzięcia jest promowanie raportów rocznych o największej wartości użytkowej dla akcjonariuszy i inwestorów. Jest to przedsięwzięcie niekomercyjne, służące środowisku i kształtowaniu dobrych praktyk w sprawozdawczości finansowej spółek publicznych, co wpływa na zwiększenie bezpieczeństwa rynku kapitałowego w Polsce.

W konkursie biorą udział spółki z rynku regulowanego, które sporządzają skonsolidowane sprawozdania finansowe wg MSSF/MSR oraz spółki z rynku alternatywnego, które sporządzają sprawozdania finansowe wg Znowelizowanej Ustawy o Rachunkowości lub MSSF/MSR.

Szczegółowe informacje na stronie: http://irip.pl/o-konkurs-the-best-annual-report

Ostatnia aktualizacja 01/08/2017